Hans & Greta glutenfria bröd AB

Om Hans & Greta

Förr
Hans & Greta startades ut i S:t Annas skärgård av Christer Altebo och Suzanne Frejd. Christer hade haft celiaki i många år och tyckte att utbudet av bröd inte var tillfredsställande. Paret drev ett café och började där att plocka fram en rad fortfarande gångbara mycket goda recept.

Brödet blev så populärt att Hemköp fick upp ögonen för paret i skärgården och erbjöd dem att bli leverantörer. Verksamheten blev då för stor att bo kvar i S:t Anna så företaget flyttade in till Söderköping där det ligger än idag.

Idag
Jag heter Therése Ekenblom och är ägare av företaget sedan 2009. Jag har tidigare drivit en livsmedelsbutik tillsammans med min man och har därför följt Hans & Greta som återförsäljare där jag såg att Hans & Greta stod för ett gott och glutenfritt bröd som kunderna ville ha. Eftersom vi har glutenintolerans i familjen har jag också fått följa företaget som konsument och verkligen erfarit hur fint och gott brödet är. Detta gjorde att det var ett lätt beslut att ta över när jag fick den möjligheten.
Min ambition är att fortsätta i samma anda som tidigare ägare, dvs hålla samma höga klass på brödet vilket är möjligt p g a att jag övertagit personal, recept och kunnande. Självklart vill jag också utveckla sortimentet framöver och anser förstås att det är viktigt att även som glutenintolerant kunna få ett gott och varierat bröd!

Vårt bröd finns idag på de flesta av Willys, Hemköp, Vi-butikerna, City Gross och många ICA-butiker samt andra butiker i Östergötland.
Tips! Om du som konsument inte har detta i din butik där du handlar idag, så prata med köpmannen eller den ansvarig så kan de ordna, så du också får vårat bröd.

Om ni har vägarna förbi Söderköping, så titta gärna in till oss!
Det finns oftast något nybakat i bageributiken!

Välkomna
Våra öppettider
Vardagar 8.00-16.00
Torsdagar 8.00-18.00

Copyright © 2007 Hans & Greta| Ringvägen 42 | 614 31 SÖDERKÖPING | tel.0121-514 66 | e-mail: info@hansogreta.se